Brein Selfie

Maak een selfie van je brein

Wil je inzicht in jouw team en jullie talenten? En wil je gaan voor een vliegende start van jullie persoonlijke ontwikkeling en groei? Dan is de Selfie van je Brein iets voor jullie. Wij maken gebruik van professionele en unieke neurotechnologie om een breinfoto te maken. Met de daarbij behorende app ontdek je jouw krachten en eventuele klachten.

Je krijgt inzicht in jezelf en wat jou afremt of blokkeert als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en werk. Je ontdekt wat jullie talenten en valkuilen zijn. Een deel van de uitkomsten zal een bevestiging zijn, maar de uitkomsten kunnen ook nieuwe inzichten geven. De nieuwe en verrassende uitkomsten noemen wij de blinde vlek; dat is gedrag dat jij jezelf hebt aangeleerd en wat je benoemd met: “zo ben ik nou eenmaal”. Maar het is gedrag dat een belemmering kan zijn in jouw eigen groei, dat onnodig veel energie kost.


Wil je weten hoe het werkt? Neem dan contact met ons op!
 
 

De 'Brein Selfie on tour' is er speciaal voor bedrijven die vitaliteit en geluk van medewerkers hoog in het vaandel hebben staan. Wij maken op locatie Brein Selfies van medewerkers en geven ze daarmee inzicht in zichzelf. Bijvoorbeeld hoe het staat met het energieniveau: wordt de accu iedere dag voldoende opgeladen om topprestaties te kunnen leveren? En als dat niet zo is, wat is daarvan de oorzaak? Dit en veel meer ontdek je met jouw Brein Selfie!

Bewezen meetmethode

Het model van de Brein Selfie is ontwikkeld door Guus Bruijsten. Hij heeft de afgelopen 15 jaar intensief onderzoek gedaan naar het menselijk brein. In de afgelopen 10 jaar zijn al ruim 3500 breinfoto’s gemaakt. Deze metingen liggen ten grondslag aan de conclusies van het onderzoek om een verklarend model te ontwikkelen. Er zijn verbanden gevonden tussen hersenfrequenties en menselijk gedrag, onbewuste conditionering, hormonale activiteit en neurotransmitters.

In totaal worden er 50 variabelen gemeten, waaronder:

  • Mentale & fysieke fitheid
  • Slaapkwaliteit
  • Actiebereidheid
  • Zelfbeeld en zelfbeeld overtuigingen
  • Gevoeligheid voor prikkels
  • Doorzettingsvermogen

Je hersenen zenden signalen uit. Deze kun je meten en zichtbaar maken in een elektro-encefalogram (EEG). Het meten van de signalen is inmiddels bijna net zo eenvoudig als het meten van je hartslag of bloeddruk. De Brein Selfie bewerkt het ruwe EEG signaal waardoor data over verschillende brein frequenties beschikbaar komt. Deze gegevens vertellen alles over de status van je brein in relatie tot energie, sensitiviteit en een diversiteit aan verstoringen en kwaliteiten.

Onderzoek

Het verklaringsmodel dat wordt gebruikt voor de Brein Selfie is gebaseerd op de verbinding tussen hersenfrequenties, hormonen en neurotransmitters. Daarin spelen emoties een belangrijke rol, omdat emoties worden geactiveerd door overtuigingen. Overtuigingen zijn gedurende ons leven, vaak onbewust opgebouwd en zij kunnen een drempel of blokkade vormen voor het realiseren van onze wensen, ideeën en doelen. Met de Brein Selfie ontdek je waar bij jou overtuigingen in de weg staan en wat je eraan kan doen.